Lunchen in Eindhoven | Culinaire plaza (2024)

Eindhoven is niet alleen een leuke stad om te wonen of te bezoeken, maar ook een geweldige plek om lekker te lunchen. Of je nu op zoek bent naar een gezellig café, een hippe foodhall, of een knusse bistro, in Eindhoven zit je goed. Deze stad heeft voor ieder wat wils, of je nu zin hebt in een gezonde salade, een smakelijke tosti of een uitgebreide lunch met alles erop en eraan. Dus pak je vrienden, familie of collega's en ontdek de leukste lunchspots die Eindhoven te bieden heeft. Smakelijk!

Meneer De Boer Breakfast All Day

Meneer de Boer is een populair ontbijt en lunch café midden in het centrum van Eindhoven. Het café staat bekend om hun gezellige, knusse en huiselijke sfeer. Je kunt de hele dag zowel ontbijt als lunch bestellen en er is dan ook keuze uit bijvoorbeeld tosti’s, Engels ontbijt, wafels, toast, yoghurt, pannekoekjes, uitsmijters en broodjes! Zeker keuze genoeg dus, zodat er voor iedereen wel iets bij zit waar ze van kunnen genieten. Meneer de Boer staat ook bekend om hun koffie, geniet dus van je ontbijtje met een heerlijk kopje. Je kunt bij het ontbijtrestaurant zowel binnen als buiten zitten maar er zijn buiten wel maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Houd er ook rekening mee dat het er druk kan zijn in het tentje, vooral in het weekend. Meneer de Boer geeft dan ook aan dat het vooral geschikt is om hier te eten als je echt wilt tafelen en dat het misschien minder geschikt is voor mensen die een heel snel ontbijtje willen eten voordat ze de stad ingaan. Verder is het personeel heel erg vriendelijk en hangt er altijd een vrolijke sfeer, het is niet voor niets een favoriet van vele mensen.
Reviews van Google: 4.6 (1.318 reviews)

Koffiehuisje Eindhoven

Het Koffiehuisje is een super knus en gezellig tentje vlakbij het Philips stadion in Eindhoven. Het koffiehuisje verkoopt een hele hoop heerlijk zoet gebak en lekkere koffie om de dag mee te beginnen. Ze bieden echter ook een lunch menu aan. Het lunchmenu van het koffiehuisje is niet heel groot, maar sommige mensen zullen dit extra waarderen/ Je kunt kiezen uit een tosti, belegd zuurdesembrood of pita’s. Van elk van deze heb je per optie twee verschillende beleg keuze’s beschikbaar, als je een moeilijke eter bent is het misschien handig om de menu kaart van te voren te bekijken. Binnen in het café hangt een gezellige sfeer en het is hip ingericht. Je kunt ook buiten genieten van het eten in de zon, er staan namelijk genoeg tafeltjes buiten. Alles in het koffiehuisje maken ze zelf dus geniet hier van heerlijk vers brood en zelfgemaakte granola. Let op dat het koffiehuisje een stukje buiten het centrum ligt dus het is misschien een stukje lopen vanuit een aantal locaties, maar zeker de moeite waard!
Reviews van Google: 4.7 (726 reviews)

Jungle Café & Catering

Helemaal buiten het centrum van Eindhoven in de wijk Groenewoud ligt de koffiebar Jungle Café. Zoals de naam van het café misschien wel aangeeft is het vanbinnen op een natuurlijke manier ingericht met veel planten en hout. Je kunt hier genieten van heerlijk vers eten dat op een hippe manier geserveerd wordt. Ten eerste is er een all-day-breakfast beschikbaar, hier staan ontbijt platen en yoghurt bowls op. Daarnaast is er ook een speciale lunch kaart, hier kun je genieten van verschillende soorten sandwiches en toast allemaal belegd met unieke en hippe ingrediënten zoals avocado, kimchi en hummus. Voor de kleine eters is er ook een kindermenu beschikbaar, dit bestaat uit een broodsnee met jam, avocade, en pindakaas of hummus. Je kunt hier zowel binnen als buiten zitten en doordat het niet midden in het centrum zit heb je een grotere kans dat er plek is in de middag. Gasten geven aan dat het personeel erg vriendelijk en behendig is en dat de verse sappen en de koffie van het Jungle Café ook erg aan te raden zijn. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je in Groenewoud bent dus!
Reviews van Google: 4.7 (240 reviews)

Broodje SMITS

SMITS ligt vlak buiten het centrum van Eindhoven en ze staan bekend om hun heerlijk vers belegde broodjes en smoothies. Je kunt bij SMITS zowel binnen als buiten zitten en het is standaard, maar gezellig ingericht. Ze verkopen uitsmijters, burgers en broodjes en vooral de broodjes Duivelse kip, Zals, Smoske, Cripsy chicken en cheese steak, zijn erg populair bij de gasten. De broodjes worden allemaal erg royaal belegd en de ingrediënten zijn super vers. Er is genoeg keuze op het menu waardoor er iedereen wel iets te vinden is wat zal voldoen aan de wensen. Gasten geven aan dat ze zich meteen welkom voelen in de tent en dat het personeel heel erg vriendelijk is. Je wordt snel gelopen wanneer je plaats neemt en er wordt de tijd genomen om naar je wensen te luisteren. Je kunt hier ook broodjes bestellen bij Thuisbezorgd en als bedrijf, houd er dan wel rekening mee dat dit soms even kan duren aangezien het in de spits tijden uiteraard een stuk drukker is. In de reviews van gasten spat uit dat je het broodje duivelse kip absoluut een keer moet proberen.
Reviews op Google: 4.7 (195 reviews)

DENF Coffee Eindhoven

DENF coffeee ligt in het centrum van Eindhoven en is de eerste en daarmee ook de oudste coffee roaster van Eindhoven. Het ligt gelegen in een oud Philips fabriekspand, het het is uitgegroeid tot een espresso bar waar mensen samenkomen voor ontbijt, lunch en heerlijke drankjes. In het pand is de oude fabrieks afwerking nog te herkennen hierdoor heeft de tent een industriële uiterlijk met een hippe inrichting. Ze hebben een kleine kaart, maar de gerechten die ze serveren hebben ze zo gespecialiseerd dat ze heerlijk en uniek smaken. Op de menukaart van DENF zijn dingen te vinden als bagels, tosti’s en salades. Gasten geven aan dat de prijs kwaliteit verhouding van het restaurant top is en dat het heerlijk is om zowel binnen als buiten te zitten vanwege de ruime inrichting, hierdoor straalt het rust, maar ook gezelligheid uit. Aangezien je luncht in de oudste koffiebranderij van Eindhoven moet je hier natuurlijk eigenlijk ook een koffie proeven, echter hebben ze ook genoeg andere opties.
Reviews op Google: 4.5 (736 reviews)

Good Food Republic

Good Food Republic ligt iets verder van het centrum af, maar als je in de buurt bent is het het zeker waard om een kijkje te nemen. Het is een supermooi industrieel pand met erg veel lichtinval wat zorgt voor een levendige sfeer. In het restaurant zijn hele hippe lekkernijen te vinden. Zo kun je hier bijvoorbeeld genieten van verschillende bowls zoals noedelsoep maar ook Poke Bowls. Ook kun je er verschillende soorten broodjes vinden en smakelijke taco’s en wraps. Het restaurant heeft meerdere vegan en glutenvrije opties en alles wordt vers bereid. Gasten geven aan dat de broodjes erg royaal belegd worden wat ze een echte traktatie maakt om van te genieten in de middag. Het personeel is erg vriendelijk en behendig en door de locatie en door de ruime plek in het restaurant is er vaker plek als bij bijvoorbeeld kleine koffietentjes. Kortom, Good Food Repuplic is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen.
Reviews op Google: 4.8 (95 reviews)

Lunchen in Eindhoven | Culinaire plaza (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6057

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.